Opis
Djimmah to miasto w Etiopii w pobliżu Kaffy, miejsca, z którego prawdopodobnie pochodzi kawa.
Djimma Coffee to doskonała, niskokwasowa kawa etiopska uprawiana w regionach Illubabor i Kaffa w Etiopii na wysokości od 1400 do 1800 m nad poziomem morza w największym obszarze Etiopii, który produkuje i eksportuje około 60 000 ton kawy rocznie. Djimmah jest również nazywana Jimma Coffee.
Rzut kamieniem od miejsca pochodzenia pierwszego krzaczka kawy, małe okrągłe ziarna uprawiane w regionie Djimmah, znane są z intensywności słodko-gorzkiej czekolady.
• Pochodzenie: Etiopia
• obróbka: lekka-średnia
• Ilość porcji (przy użyciu 15g na filiżankę): 125g = 8 filiżanek; 250g = 16 filiżanek; 500g = 33 filiżanki; 1kg = 66 filiżanek
• Propozycja podania: Ciesz się gorącym, mrożonym lub zimnym parzonym Kawy w stylu kawiarni do spróbowania w domu: nie ma tu żadnych zasad, ale naszym osobistym faworytem do tej konkretnej kawy jest americano
Odpowiedni dla wegetarian i wegan
Edycja specjalna dla klientów Agromy – Sokółka